HEJ&GODNATT

Gårdagens After Tenta Lunch med Viccis ↑
 
Jaha!? Kommer det flera kurser efter avklarad tenta... ;) Vi hade vissa koncentrationssvårigheter på introduktions föreläsningen av funktionell anatomi idag, men det måste väl ändå höra till såhär dagen efter DEN FETA anatomi tentan. Gött att ha den gjord i alla fall och woops, nu började visst nästa kurs #härgårdetundan. 

Tenta Öl


Öl med dessa ☝ efter avklarad anatomi tenta. BRAKVÄLL. 

Tentaplugg i solen 👌


När man ska försöka rent utsagt mosa in vilka nerver som innerverar vilka muskler gäller det att muta sig själv. Tentaplugg i solen och lite smoothie på balkongen får ju nästan instudering av "nervdelen" att låta alldeles soft. Bra strategi ändå, det där med att lura sig själv.

Bättre Middagsbreak

De två senaste inför-tentan-plugg-dagarna har verkligen varit heeeelt galna. MEN ikväll tog jag en välförtjänt paus och träffade några riktiga godingar! Middagsbreak, massor skratt, grillade skaldjur, samt nästan inget på tentan tänk (förutom lite palpering av coracoideus, flexorer och extensorer från kondylerna vid humerus då, haha..;)👌

Göteborg fick finbesök av de här två.
Buffé at its peak #tavadduvillgrilla #sjukiloskaldjur
Alex & Denize

Åh bra kväll!! Något säger mig att det här gjorde mig så mycket mer taggad inför morgondagens tentaplugg. Men i hög tid att sova hörrni. Puss! 

POWER

Man vet att man är väldigt träningssugen när belöningen efter palpations eximination är att ta en löptur och göra en jäkla massa utfall!! Och angående palpationstentan. JAG KLARADE DEN!!!! Jag skriver det rakt ut. Jag är så himla stolt över mig själv. SOM jag kämpat den senaste veckan för att lära mig allt detta. Blod, svett och tårar #POWER
 
Cred till mig (&Viccan som varit min grymma palp kompis!!!♥). 
Lite fikabelöning med Linda och Madde blev det också förresten, hähä. Det goda av två världar!
 
Annars då, idag insåg jag verkligen någonting MER, hur viktigt det är med att tro på sig själv. Idag trodde jag verkligen på mig själv och jag visste att oavsett om jag skulle klara det eller inte så jäklar hade jag gjort mitt bästa. Tänker nog fortsätta med det, att tro på mig själv. FÖR klockan 2 tänkte jag sätta igång med tentaplugget inför måndag på riktigt. #RELOAD eller vad. Puss! 

Team Palp

Hej Ni! Just nu gör jag verkligen nästan inget annat än att hänga med min anatomibok och mina "muskelkort". Sen har ju Palp med Viccan blivit något utav en tradition. Anatomi är verkligen hemskt intressant och hemskt. Snart smäller det för Palp eximination och efter det är det VRÅL plugg inför tentan på måndag. Woho.
OJ vad tiden går fort. 
 
 
 En av dagarna innan palp dagarna blev något utav en tradition

Finsittning

Igår var dagen kommen. Nollan blev officiellt etta efter trerätters, dans och gyckel på Odd Fellows festvåning. Fint ska det va!!! Och vad då att man redan inte är nolla längre? Tack och bock till Häv0k!
 
Mitt crew, Pontus, Jag, Linn, Elin, Viccan och Linda, samt helglad BMA:are ;)
Gôr7k / Häv0k
Ponta, Jag och Limpan och så vårt bords snygga lilla gyckel som var ett medley på hög nivå, haha....
 
Att få ta ett glas vin, dansa och bara släppa plugget (mestadels) var verkligen helt lovely. Sen kom jag i för sig på mig själv med att sitta och känna på Limpans Coracoideus. Haha... #anatominskadarossnogpåriktigt.
MEN nu ska dagens plugg sättas igång faktiskt, hejpåer!

Atlas Der Anatomie - F.Netter

Ja, i den här fina boken bor jag mest hela dagarna nu för tiden. OTROLIGT fina illustrationer och lite för mycket latin för att lära sig på en dag eller många dagar. Men det är hur intressant som helst faktiskt! 
 
 
MEN vet ni vad ikväll läggs plugget åt sidan, då är det finsittning som gäller. Kommer bli SÅ fab på riktigt. 

Hej, Allmän Anatomi

 
Och så kom dagen med de tre sista föreläsningarna innan tentan i allmän anatomi. Vilket jag inte riktigt kan förstå!!! Lär dig hela kroppens anatomi på två sekunder känns det som. Förstår inte riktigt varför det ska vara så bråttom!!! Men onekligen ser jag ↑ ju riktigt förväntansfull ut i alla fall... Allmän anatomi är nog blod, svett och tårar när det är som värst. Och bäst. Det är verkligen SÅ intressant och SÅ svårt på samma gång.
Känslan  är Skräckblandadförtjusning. Typ. Ständigt. PUSS!

1. Drink Coffee 2. Do Important Stuff

Kära Lilla Kaffehörna, vad vore jag utan dig?
 
Idag har dagens projekt varit att lära sig våra magmuskler och hur de fäster. &¤F#?&"A&¤!¤N! Kan man känna angående det → då behöver man kaffe eller lite fantasi. Den som kan lura ut fäste och ursprung på följande genom enbart den lilla påhittade historien får gratis kaffe. 
 
Jag vet inte riktigt vad man ska säga faktiskt... 
 
MEN nu kan jag dem NÄSTAN - cred till mig.

Vinkväll med klassisar

Igårkväll kom några av mina fina klassisar förbi på vinkväll med choklad och chirre. Ganska så jätteskönt efter en heldag med plugg och Benjamins häng på skolan. Titta vilket gäng jag hade i soffan ↓
 
Ellen, Elin, Julia och Paulina
Hihi
Julias lilla Otto var också med, så fin!
Sen bortåt ett tiden tror jag vi alla skulle kunna ha somnat...
 
Finkväll med nya fina vänner! Men vet ni vad, nu ska denna lördag dras igång aswell  #pluggaplugga #helstheladan

Ossa metacarpale

Hej ni! Dagarna bara springer förbi verkligen, sånt här sysslar jag med:


Anatomi kan vara något av det mest intressanta. Samtidigt som det är något utav det hemskaste. Bara en sån liten grej som att lära dig handens alla ben... Os scaphoideum, os lunatum, os triquetrum, os pisiforme, os trapetzium, os trapetziodeum, os capitatum, os hamatum. Ossametacarpale och ossa digitorum manus. Det var ungefär HELA HANDENS skelett plus några tillkommande phalanger... #mycketattlära #nolife #butgoodlife 

Ända in i Medulla

Hej ni! Nuförtiden sitter jag mest med huvudet i en bok, och när jag inte gör det är jag i skolan eller på någon spännande nollningsaktivitet. Här är exempelvis jag och mitt fina team från dagens Amazing Race ↓. 
 
 
Här monterar vi IKEA möbler på tid.
 
Faktiskt kammade vi hem en vinst!!! Kanske tack vare vårt snygga lagnamn!? "Ända in i Medulla" (ja,vi är lite skadade av all latin.. medulla = ryggmärg). Eller för att vi var så himla skickliga på alla grenar. Cred till oss!!!
 
Möbeln fick sen följa med mig hem. Blev ju 👌
 
Men nu ni. Sova innan morgondagens monster anatomi dag med Anders kanske vore något... Godnatt!

Intropub @hvilla medici

YESTERDAY - Julia, Viccan&Jag
 
Efter gårdagens anatomiplugg på dess köttigaste nivå hängde jag, Julia, Viccan, Paulina, Pontus och Cornelia på Hvilla Medici:s intropub vilket var galet trevligt! Lite pad thai, billig öl, fuldans och massor sahlgrenska mates 👌. KUL!

Oskar Benji och Cornelia

Oskar, Benji och Cornelia 

Hej Fredag! Vad då att det redan har gått ännu en skolvecka? Snacka om att jag börjar förstå det där med att komma in i "pluggbubblan" redan nu. Denna fredag i ära hade vi tredje dagen av anatomikursen och vår första palpation ever. KUL och intressant!!! Om jag hade kunnat hade jag gärna stilat med lite latinska namn,  men har lite att jobba på där känner jag, så.. lite plugg innan intropub. Puss! 

Säger hej till livet plugg helt enkelt


Är det såhär. Kvällarna. Dagarna. Och livet kommer spenderas? Kära anatomi. Jag hatar dig så mycket att jag tror att jag kan älska dig. En vacker dag. Kanske. 


Här satt jag i väntan på mina klassisar och försökte studera poseidons "os ilium, os ischii och pubis" (eller nåt) utan resultat haha.. 

En mycket intensiv alternativt helt galen anatomi dag toppades i alla fall med en sväng förbi förenings mässan på SAKS med Viccan, Julia och Cornelia. KUL! 

Anatomi

Klara, Jag & Birgitta 

Hej ni! Idag drog vi igång kursen "Anatomi" och... Det var ungefär lika spännande som det var hemskt ärligt talat, haha. Soooooom vi kommer få traggla och kämpa för att få in all information. Och dagens föreläsning #*#&#*#.... #whatelsetosay #svårt. MEN det ska vi fixa förstås! Ser verkligen utmaningen med en skräckblandad förtjusning för på något sätt är det så himla himla spännande. However, förutom anatomi start bjöd denna onsdag på invigning av dessa ☝ stiliga "rockar", är vi inte snygga så säg!? 

The Gigantic Hagabullen ✔

Pontus&Ellen
 
Idag kilade jag och tre klassisar och fikade efter en hel förmiddag av redovisningar. Vi tänkte att OM man ätit en Hagabulle är man väl nästan officiellt göteborgare!? Så mission Hagabulle - Gick utmärkt faktiskt 👌. Poäng till oss färska göteborgarna!

Min profilbild

bloggping